تکنولوژی صوتی Dolby Atmos

دالبی اتموس یا Dolby Atmos یکی از تکنولوژی های صوتی دالبی است که تعداد کانال های صدا را به 128 مورد افزایش داده و با اضافه کردن اسپیکرها، صدا را محیطی‌تر از سیستم‌های صوتی معمول پخش می‌کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این فناوری برای اولین بار در سال 2012 با فیلم انیمیشن Brave به دنیا معرفی گردیده، بااین حال شرکت‌های سخت افزاری بزرگ دنیا به تازگی به استفاده و پشتیبانی از آن در دستگاه‌های خود روی آورده اند.

دنیای صوت و تصویر همیشه در حال پیشرفته بوده و هر ساله چند ویژگی و اصطلاح جدید به لیست فناوری‌های آن اضافه می‌شود و تجربه بصری ما را بهبود می‌بخشند. امسال نیز شاهد پیشرفت‌های عظیمی در این صنعت بودیم که سطح جدیدی از کیفیت تصویر و در کنار آن صورت را به نمایش گذاشتند.یکی از این فناوری ها Dolby Atmos بوده که یکی از جدیدترین استانداردهای دالبی محسوب می‌شود.

نحوه پخش صدا، انتقال داده و سرعت پردازش آن در سال‌های اخیر تغییراتی زیادی داشته ما میتوانیم به صورت آنلاین و از طریق اینترنت با فرد دیگر صحبت کنیم یا از طریق سرویس‌های استریمینگ، موزیک‌های دلخواهمان را گوش دهیم. ویژگی اصلی این استاندارد صوتی اضافه شدن اسپیکرهای سقفی به مجموعه اسپیکرهاست. با اضافه شدن لایه ارتفاع امکان بهره بری از تمام پتانسیل صدای فراگیر بوجود آمده طوری که شنونده احساس می‌کند واقعا در محیط فیلم یا بازی و یا حتی سالن موسیقی حضور فیزیکی دارد.

آیا دالبی اتموس برای هدفون ها وجود دارد؟

کمپانی دالبی تکنولوژی مشابهی به نام Dolby Atmos for Headphones را برای هدفون ها ایجاد کرده است. بر خلاف تکنولوژی Dolby Atmos ، Atmos for Headphones با هر هدفونی کار می‌کند. هدفون اساسا به صورت دو کاناله درست شده است. یک کانال برای گوش چپ وکانال دیگر برای گوش راست. از این نکته ساده می‌توان برای شبیه سازی ساخت یک صدای 360 درجه استفاده کرد. در واقع به جای ساخت یک صدای سه بعدی واقعی می‌‌توان به راحتی مغز را فریب داد. به این روش صدای باینورال binaural ، دو گوشی می گویند.دالبی اتموس به همین روش متوسل می‌شود و در نتیجه در هدفون قابل پخش می‌باشد. بازی Overwatch از جمله بازی‌هایی است که از تکنولوژی Dolby Atmos for Headphones پشتیبانی می‌کند. همچنین این تکنولوژی در ویندوز 10 نیز وجود دارد. به گفته ی شرکت دالبی اتموس یک نوع سیستم بهبود یافته از صوت فراگیر مجازی است که در Overwatch به تشخیص جهت صدا کمک می‌کند وباعث می‌شود صداهای زیر بالای خود را بهتر تشخیص دهید.

درباری شرکت دالبی

تکنولوژی Dolby Atmos شرکت آمریکایی دالبی در زمینه کاهش نویز و کد کردن صدا تخصص دارد و از ابتدای ساخت دستگاه‌های پخش ویدیو کاربران خانگی همراهی کرده است. این شرکت به نوعی مرجع تعیین استاندارد هر نوع صوتی در گجت های مالتی مدیا محسوب می‌شود.

استفاده از دالبی اتموس در منزل

استفاده از حداکثر ظرفیت هر سیستم مم صرف هزینه اولیه برای تامین منابع سخت افزاری می‌باشد. به طور کلی برای بهره برداری حداکثری از قابلیت های آن به تجهیزات زیر نیاز خواهید داشت.

_اولین پیش نیاز: برخورداری از یک گیرنده صوتی / تصویری AV است که از دالبی اتموس پشتیبانی می‌کند. این روزها پیدا کردن همچین سیستمی زیاد نباید سخت باشد وقیمت آن زیاد بالا نیست.

_ در مرحله ی دوم باید دارای تعداد بلندگوهای لازم برای تمام ظرفیت دالبی اتموس نیز مهیا باشد. بهتره در این سیستم از بلندگوهای فراگیر یا Surround استفاده شود، دالبی اتموس بر پایه سیستم های 5.1 ، 7.1 و9.1  طراحی و قابلیت متصل شدن به بلندگوهای عادی را هم دارد. در سیستم های خانگی می‌توانید 34 بلندگو را به این سیستم وصل کنید.

_ اگر مایل به تجربه کاملی از این فناوری یکپارچه در منزل هستید، با صرف هزینه بیشتر می‌توانید تعداد بلندگوها را افزایش داده وبر اساس نقشه برداری Dolby Atmos 3D تعدادی از آن ها را در ارتفاع بالا نصب کنید.

_ در آخر برای پخش محتویات سازگار با دالبی اتموس به بلوری پلیر یا سایر سیستم های پخش سازگار با این فناوری احتیاج پیدا می‌کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که اغلب بلوری های موجود در بازار به طور پیش فرض از این فناوری پشتیبانی می‌کنند وحتما نباید دنبال برچسب Atmos-enabled بر روی آنها باشید.وکنسول ایکس باکس وان مایکروسافت نیز دالبی اتموس را پشتیبانی می‌کنند و در هنگام پخش ویدئو و حتی اجرای بازی می‌توان از آن لذت ببرید.

وقتی زیر

تلویزیون ال جی شما

ساندبار ال جی یا بلندگوی خطی ال جی با فناوری دالبی اتموس باشد همیشه تجربه سینما را در خانه خواهید داشت.

مزایای Dolby Atmos از نگاه Dolby

_ حرکت آزاد صدا در اطراف شما

_ اضافه شدن لایه ی بالای سر

_ کیفیت فوق العاده‌ی صدا

_ حس تازه از تماشای فیلم

دالبی اتموس در گوشی همراه

همان طور که گفته شد بهره مندی از این قابلیت وابسته به سخت افزار نیست و از این رو حتی می‌توان آن را به گوشی های همراه وحتی هدفون ها مجهز به بلندگوهای خارجی نیزآورد.

 

 

 



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها